1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. İletişim Başkanlığı'ndan "sandık" uyarısı

İletişim Başkanlığı'ndan "sandık" uyarısı

İletişim Başkanlığı, seçim dönemlerinde yayılan yanıltıcı mesajlar hakkında vatandaşları uyardı. Son olarak, cep telefonlarına ulaşan "seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" gibi mesajlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı..

A+A-
İletişim Başkanlığı'ndan

Dolandırıcılık Şebekesi: "Sandık Değişti" Mesajları
Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte, vatandaşlara yanıltıcı mesajlar gönderen dolandırıcılar tespit edildi. Bu mesajlarda, seçmenin oy kullanacağı sandığın değiştiği belirtiliyor. Ancak İletişim Başkanlığı'nın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
Yasal Düzenlemeye Dikkat Çekildi
Yüksek Seçim Kurulu'nun kanunlarına göre, seçmenin oy kullanacağı sandıkta değişiklik yapılamıyor. Resmi kurumlar dışında gelen herhangi bir bildirime itibar edilmemesi gerektiği hatırlatıldı. Bu nedenle, sandık değişikliği gibi iddialara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
İsrail ve Yunanistan İddialarına Yalanlama
Ayrıca, İletişim Başkanlığı, İsrail Hükümeti'nin Gazze'ye yönelik yardım iddialarını çürüttü. Refugees International'in raporu ve Birleşmiş Milletler verilerine dayanarak, İsrail'in yardım geçişini engellediği ve insani yardım miktarının azaldığı belirtildi. Ayrıca, Yunan basınında yer alan iddialara da açıklık getirildi. Türkiye'nin ulusal bayramlarda Yunanistan ile tatbikat yapmadığı, yayımlanan NOTAM'ın mütekabiliyet esasına göre olduğu vurgulandı.
İletişim Başkanlığı'nın mesajı şöyle:
"Bazı cep telefonlarına ve e-posta adreslerine gelen "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" benzeri mesajlar ve e-postalar dolandırıcılık amaçlıdır. Yüksek Seçim Kurulu, kesin listelerin ardından kanunda yer alan istisnalar dışında hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinde değişiklik yapmamaktadır. Resmi kurum ve kuruluşların ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.