1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. İnsanlık Yerine “Mal Mülk” Ağır Bastı Yine

İnsanlık Yerine “Mal Mülk” Ağır Bastı Yine

Sincik İlçesine bağlı Çamdere (Alıka) köyünde ikamet eden Göğüs ve Güzel aileleri, Kahta-Sincik karayolu, Doluca köyü yakınlarında, her iki aile arasında silahlı kavga çıkmıştı, Silahlı kavgada 6 kişi hayatını kaybetti, 4 kişide yaralanmıştı. Önceden muhtarlık seçimi için tartışma çıktığı, son olay ise “kaçak kazı.

A+A-
İnsanlık Yerine “Mal Mülk”  Ağır Bastı Yine

Türkiye'de her zaman olduğu gibi “İnsanlık yerine” yine “Mal Mülk” ağır bastı.

Kimi konuşarak, kimi yalnız kalarak, kimi düşünerek, kimi tartışarak vs. vs. kimileri de başka şeyler yaparak rahatlıyor. 

Keşke bu hırs ve öfke 6 cana mal olmasaydı.

6 Eş, 6 aile, ve en önemlisi çocuklar yetim kaldı.

O an ki, hırs ve öfkesini kontrol edemeyenler böyle facialara ve cinayetlere yol açabiliyor, ne yazık ki.

İster 20 bin liralık araba sür, ister 800 bin liralık araç sür.  Yol da, mesafe de aynidir, ikimiz de ayni yolun yolcusuyuz sonuçta.

Evin ister gecekondu olsun, ister 1000 metrekarelik villa veya şaton olsun, yalnızlık ayni şeydir.

Peygamber Efendimiz 14 asır önce bu durumu haber veriyor; “İnsanoğlunun iki dere altını olsa, üçüncüsünü isterdi. Onun gözünü ancak bir avuç toprak doyurur.” Demiş.

Yunus Emre'nin bir dörtlüğü şöyle der;

“Mal sahibi, mülk sahibi

Hani bunun ilk sahibi

Mal da yalan, mülk de yalan

Var biraz da sen oyalan.” der.

Hırs ve öfke aklın düşmanıdır ve tedavisi olmayan bir hastalıktır. İnsanlar öfkeli olduğu zamanlarda duygularını kontrol etmekte zorlanıyor. Bugün insanlık hatasından dolayı eleştirilmeyi kabul etmiyor. Eleştirilerin bazıları da saygı sınırlarını aşıyor. Bu durum her geçen gün düşmanlığa doğru gittiği toplum arasında görülüyor, ne yazık ki.

Hasan Kaya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.