1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Milletvekili Toprak, Gazetemizi ziyaret etti Kahta Sorunları Konuşuldu

Milletvekili Toprak, Gazetemizi ziyaret etti Kahta Sorunları Konuşuldu

Adıyaman Milletvekili Av. Muhammed Fatih Toprak ve Partililerle gazetemizi ziyaret ederek, Kahta sorunları konuşuldu..

A+A-
Milletvekili Toprak, Gazetemizi ziyaret etti Kahta Sorunları Konuşuldu

Kahta Gerçek Gazetemizi ziyaret eden Adıyaman Milletvekili Av. Muhammed Fatih Toprak, Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin ve Partililer ziyarette bulundu.

 Kahta Gerçek Gazetesi muhabirleri, Siyasileri karşıladı.

Ziyaret esnasında Gerçek Gazetesi Muhabiri Hasan Kaya,  Adıyaman Milletvekili Av. Muhammed Fatih Toprak’la Kahta'nın sorunları konuşuldu.  

1. Soru KAYA; Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni’yi yalnız bırakmayın. İlçemizde İktidarın eli ayağı olan kişidir. Zaman zaman Kahta’ya gelin ve vatandaşların sorunlarına eşlik edin. Adıyaman’da İktidarın 4 Millet vekillisi var. Hiç olmasa ayda 1-2 defa ilçeye gelip, halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyin”dedi.

Cevap Vekil TOPRAK; “Malumunuz dünya’yı etkisi altına alan Covid (Pandemi) olduğunda dolayı sık sık gelip gidemiyoruz. İnşallah Hastalığın bitmesiyle, hep halkımızın arasında olacağız.”dedi.

 2. Soru KAYA; İlçenin güzide bir alanı olan 1 Nolu sağlık ocağında yapımı devam eden 112 acil binasının yeri, uygun olmadığını ve Trafiğin çok yoğun aktığı bi yerde böyle bir yapının yazık olduğunu. Keşke o alan halka açık bir meydan veya dinlenme alanı yapıla bilseydi.”dedi.

Cevap  Vekil TOPRAK; Trafik için halen geç kalınmış değiliz. Gerekirse o alana oto park yapabiliriz.”dedi.

3. Soru Kaya; Turizm bitme noktasında, İlçemizde bulunan oteller bir bir kapandı, Nemrut yolunda bulunan, beli alanları Milli park alanından çıkarılması ve o alanlarda iş insanlarına satılıp veya kiralanma usulüyle verilip, Otel, Kayak Merkezi, veya dinlenme alanların oluşturması gerekir.”dedi.   

Cevap Vekil TOPRAK; Turizm bakanlığı ile istişare içerisindeyiz. Adıyaman’nımıza Turizmin  canlandırılması için gerekli adımlar atıyoruz.”dedi.

4.Soru Kaya; Nemrut dağına teleferik yapılması için girişimlerde bulunacağını söylediniz yapılması için bir emare var mıdır.?

Cevap Vekil TOPRAK; Bununla ilgi haberlerde yapılmıştı. Ancak yapılan araştırma ve inceleme neticesinde o bölgenin rüzgarın çok olması münasebetiyle yapılmayacak. Ancak farklı bir yöntem üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

5. Soru Kaya; Kahta Sahil yolu projesi ilk başlandığı zamanlarda Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle başlandı. Sonra il Özel idaresine verildiğini biliyoruz. Sahil yolu yapılacak mı?

Cevap  Vekil TOPRAK; Evet yapılacak. Şuanda Kahta Sahil yolu projesi, bakanlık tarafından yürütülüyor. En kısa zamanda tekrar başlanacak.”dedi.     

6.Soru KAYA; Kahta ilçe sınırları ve dışında bulunan hazine arazilerin, vatandaşlar tarafında işkal edildiği, yarın ve öbürsü gün cenazelerimizin defin edilecek alan olmayacağını, hükümetin ve yetililerin bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz.”dedi.

Vekil Toprak, bu sorunun cevabını vereceği esnada, partililer tarafından yoğun olduğu ziyarette, sorunun cevabı eksik kaldı.

Adıyaman Milletvekili Av. Muhammed Fatih Toprak, Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gazetemizi ziyaret eden Vekil TOPRAK’a, İlçe Başkanı YENİ’ye ve partililere teşekkür ederiz.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.