1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Adıyaman 'çok riskli' iller arasında

Adıyaman 'çok riskli' iller arasında

Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre kademeli normalleşme takvimine göre, Adıyaman 'çok riskli iller sınıfında yer aldı..

A+A-
Adıyaman 'çok riskli' iller arasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Erdoğan, illerin, Bakanlığın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatacaklarını kaydetti.

Adıyaman 'çok yüksek' riskli iller arasında"

İller, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere göre 'düşük', 'orta','yüksek' ve 'çok yüksek' riskli olarak sınıflandırılacak, normalleşme takvimini de buna göre yürütülecek.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere ve getirilen kısıtlamalara yönelik mart ayında startı verilecek yeni modele ve Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs vaka sayılarına göre değişiklik olmaması halinde, 3 il en düşük risk grubunda bulunurken, 9 il çok yüksek düzeyli risk grubunda, 27 il orta düzeyli risk grubunda, 42 il yüksek düzeyli risk grubunda yer alıyor.

Yüz binde 100'ün üstünde vaka seyri görülen iller:                                                            

Adıyaman, Tokat, Karaman, Osmaniye, Samsun, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.