1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta'daki Teleferik Havada Kaldı

Kahta'daki Teleferik Havada Kaldı

Hasan Kaya (Gerçek) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak, Kahta Belediyesi arıtma tesislerinde düzenlenen bir basın toplantısında “Nemrut dağına teleferik yapılması için girişimlerde” bulunacağım demişti..

A+A-
Kahta'daki Teleferik Havada Kaldı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak, 2018 yılın Ağustos ayında Kahta Belediyesi arıtma tesislerinde düzenlenen bir basın toplantısında, Nemrut Dağı'na daha fazla turist gelmesi için projeler geliştirdiklerini ve hatta SİT alanı nedeniyle engel olmazsa bakanlık nezdinde proje çalışması yaparak Nemrut Dağına teleferik yapılacağı da beyan etmişti.

Vekil Fatih Toprak'ın açıklamaları söyle idi, Kahta ilçemiz adeta tarihi bir hazinedir. Nemrut'un dışında eski Kahta Kalesi, Yeni kale, Cendere köprüsü, Karakuş tepesi ve 150 civarında köylerimizde henüz keşfedilmemiş tarihi eserler var. Bu eserleri gün yüzüne çıkarmaya çalışacağız. Nemrut'un tanıtımı için festivaller ve tanıtım günleri çalışmalarımız olacak.”demişti.

Şimdi halk ve turizmciler soruyor.” Milletvekilimiz o zaman yaptığı açıklamayla çok sevinmiştik, ilçemiz turizme tekrar kazandırılacak, İlçemiz ve tarihi dokularımız tekrar canlanacak diye sevinmiştik. Ancak gelinen noktada turizmle ilgili hiçbir şeyin yapılmadığını görüyoruz.  Buradan siyasilerimize ve yetkililerimize sesleniyoruz. Yapılmayacak işlerin vaadinden bulmayın. Vaatte bulunduysanız gereğini yapın.

Buradan üzülerek söylüyoruz ki; Yabancı turist Nemrut Dağına gidince bir çoğu zaman wc ihtiyacını gidermek için su bulamıyor. Oradan tarihi Cendere köprüsüne gittiği zaman wc bulamıyor. Bunların eksik olması bizim avantajımız olamaz.”diyen vatandaşlar

  “1985'den başlayıp 2014 yılına kadar Kahta ilçemizde uluslar arası Kahta kommagene festivali yapılmaktaydı. İlçemizde bir çok otel işletmecileri vardı. Bu otel işletmeciler tıklım tıklım turistlerle doluydu. Günümüzde gelinen nokta ise bir çok otellerin kapandığı ve yerli ve yapancı turistler ilçe merkezine uğramdan gittikleri görülüyor, turizm bitme noktasına geldi. Vekilimizin söyledikleri Turizm eylem planı çok güzel, temenni ediyoruz ki, tez zamanda yapılır.”diye konuştular.      

 

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.